Today’s salad and dressing ~ La ensalada y el aliño de hoy

For those tatters reading my blog: I am putting together my first giveaway! Stay tuned!

Aviso para mis lectores frivoliteros: ¡Estoy juntando algunas cositas para hacer mi primer sorteo! ¡Estén atentos! 

I wanted to make a tatting post today, but inspiration struck in the kitchen this midday. It all started with coming home from the farmer’s market with lots of fresh vegetables. Including some lovely smelling basil. As I set aside some leaves to use in today’s salad, I thought chopping it finely and adding it to the dressing could be more fun than just throwing it with the lettuce and such… I added a clove of garlic and started chopping, and my mind went “Pesto!” I decided to go with the flow, put that and a few almonds into the mortar and crushed away! I then added a bit of olive oil, but of course, it did not feel runny enough to be a dressing, so I squished a few drops of lemon juice, and mixed thoroughly. There! I invented: Pesto-lemon dressing!

The salad itself was croutons (just dice a couple of slices of bread, sprinkle with a little  olive oil and put in the oven while chopping the rest), lettuce, arugula, radish and avocado. Toss with the dressing before adding the croutons, and then lightly afterwards. I totally forgot to take photos, it was so good!

Tenía intención de escribir sobre frivolité hoy, pero la inspiración fue culinaria este mediodía. Les cuento: volví de la feria con bastantes verduras. Un precioso manojo de albahaca fragante… mientras separaba algunas hojas para la ensalada  de hoy, pensé que picarla finito y ponerla en el aderezo podía ser una opción interesante a lo que suelo hacer (tirar las hojitas entre la lechuga y demás…) Agregué un diente de ajo, empecé a picar y mi mente gritó “¡Pesto!” Así que fluyendo no más, lo metí en el mortero con algunas almendras, y ¡machaqué con ganas! Después lo mezclé con aceite de oliva, pero la verdad que no tenía consistencia de aliño, así que exprimí un poco de jugo de limón y mezclé muy bien. ¡Listo! Inventé el ¡aliño de pesto y limón! 

La ensalada propiamente dicha tuvo croutons (un par de rodajas de pan lactal cortadas en cubitos, rociadas con poquitísimo aceite de oliva y puestas en el horno mientras cortabamos lo demás), lechuga, rúcula, rabanitos, y palta (aguacate). Mezclamos bien con el aliño antes de agregar los croutons y un poquito después. Ni me acordé de sacar fotos, estaba ¡riquísimo!

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